SHUTTERSTOCK
Jednostavno i praktično

Ovo je genijalno! Sedam trikova s lakom za kosu koje trebate znati, a nemaju veze s frizurom

U kućanstvu postoji mnogo načina za upotrebu laka za kosu za koje niste ni slutili da vam trebaju

Ne moramo vam reći za čega se koristi lak za kosu, njegovo ime vam to otkriva. Ovo sredstvo vam pomaže održati frizuru na mjestu i ukrotiti nestašne pramenove. Zato ga gotovo svi imamo u svojim kupaonicama.

Imamo još jednu sjajnu vijest za vas, lak za kosu možete koristiti i za druge stvari. U kućanstvu postoji mnogo načina za njegovu upotrebu za koje niste ni slutili da vam trebaju. Ovo su samo neki od njih:


Provucite konac kroz iglu

Ako je za nešto potrebna posebna vrsta koncentracije, to je zasigurno provlačenje konca kroz iglu. Čak i ako to godinama radite, vrlo lako će se dogoditi trenutak frustracije. Mi imamo rješenje koje će vam pomoći da to postane trenutak opuštanja, a potreban vam je samo lak za kosu. Nakon što odrežete komad konca na vrh našpricajte lak za kosu. Pričekajte nekoliko sekundi i vidjet ćete kako se vrh konca učvrstio, a to će vam olakšati provlačenje kroz iglu.


Održite cvijeće svježim

Dobili ste divan buket i željeli biste da vam duže traje? I u ovom vam može pomoći lak za kosu jer će održati cvijeće svježim i odgoditi uvenuće. Pošpricajte lak po laticama, stapki i lišću. Cvijeće će duže zadržati svoj lijepi izgled jer ste ga vi zapravo zaštitili.


Uklonite mrlje od tinte

Jednostavno i lako! Možda niste ni primijetili da ste kemijskom olovkom uprljali majicu, ali ne morate brinuti, možete mrlju ukloniti. Pošpricajte lak za kosu preko mrlje od tinte, pričekajte oko 30 sekundi i obrišite je vlažnom krpom. Trebat će vam lak za kosu na bazi alkohola, a na mješavinama od poliestera će pružiti najbolje rezultate. No, bez obzira vrstu tkanine, ovo bi trebalo pomoći da se barem dio tinte ukloni.

image

Mrlje s tkanine

SHUTTERSTOCK



Osušite nokte

Ovo je jedan od onih savjeta koje su vam baka i mama vjerojatno otkrile, a prenosi se generacijama zato što je dobar. Naime, lak za kosu pomoći će da se lak za nokte brže osuši. Nakon što napravite manikuru, s nekoliko centimetara udaljenosti pošpricajte lak za kosu na svoje nokte, ali temeljito, da se brže osuši.


Zaustavite daljnje uništavanje najlonki

Još jedan trik koji je poznat mnogim ženama, a u nezgodnim situacijama je jako koristan. Ako vaše najlonke imaju rupu, možete spriječiti njezino širenje tako da ih pošpricate lakom za kosu, naravno na području koje je "kritično". Vaše će najlonke biti zbog toga ljepljive pa nemojte pretjerati, no to će vam pomoći da budete u njima cijeli dan bez da vam se one postupno unište.


Držite vijke zategnutima

Stavili ste vijke u zid i na njih ćete napokon staviti omiljene fotografije. Međutim, niste baš sigurni je li dovoljno čvrsto. Možete iskoristiti lak za kosu kako biste ih dodatno zategnuli. Nakon što zavrnete vijak što je moguće čvršće, našpricajte lak kako biste "stvorili polimerni pečat".


Spriječite nakupljanje prašine na zavjesama

Blogerica Jill Nystul predlaže da na svoje zavjese redovito našpricate lak za kosu kako biste smanjili nakupljanje prašine. Antistatička svojstva koja se nalaze u laku mogu vam pomoći i u kućanstvo. Naime, kad našpricate lak na zavjesu, nakupljat će se manje prašine jer će ju antistatička svojstva odbijati.

Linker
21. travanj 2024 19:48