SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Muče me jake, iznenadne glavobolje - što učiniti?

Potrebno je učiniti neuroradiološku obradu te holter krvnog tlaka

Imam 18 godina i prije nekoliko mjeseci pojavile su mi se jake glavobolje, posebno u stražnjem dijelu glave, kao da sam se udario tupim predmetom. Tlak mi je 140/100 mmHg i ponekad mi se zamagli pred očima, a glava se malko nagne na desnu stranu. Nemam višak kilograma, dobro se hranim, ne pušim i ne pijem. Što da radim?

Tin M., Zadar

Odgovara doc. dr. Hrvoje Budinčević, neurolog:

"S obzirom na jake glavobolje koje su se pojavile naglo u vašem slučaju potrebno je učiniti neuroradiološku obradu (bar MSCT mozga s angiografijom ili, ako je moguće, MR mozga s MR angiografijom glave) te holter krvnog tlaka. Osim toga svakako je potrebno istražiti uzrok visokog krvnog tlaka te započeti liječenje. Obrada povišenog krvnog tlaka obično uključuje laboratorijsku obradu krvi i urina, EKG, pregled oftalmologa (pregled očne pozadine) te prema indikaciji ultrazvuk srca i renalnih arterija."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
10. svibanj 2024 03:01