SHUTTERSTOCK
donosimo recept

Kažu da je ovo najbolji smoothie za mršavljenje! Sastojci su odlični, a na nama je da testiramo

Ovaj smoothie obiluje esencijalnim mineralima i vitaminima te antioksidansima

Htjeli biste se riješiti suvišnih kilograma a da se istodobno ne morate odreći uživanja u ukusnim i hranjivim obrocima? Ne morate tražiti dalje! Nutricionistica Kristen Carli otkrila je ultimativni recept za smoothie koji pomaže u mršavljenju. Obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima i, osim što pomaže u postizanju idealne linije, opskrbljuje vaše tijelo esencijalnim nutrijentima za dobro zdravlje. Njezin omiljeni smoothie za mršavljenje uključuje špinat, šumsko voće, proteinski prah i mnogo sjemenki bogatih vlaknima. To je ukusan i nevjerojatno hranjiv smoothie koji će vam osigurati dobru ravnotežu proteina, zdravih masti i vlakana te vas dugo držati sitim. Jedna čaša ovog smoothieja sadrži 460 kalorija, 12 g masti, 529 mg natrija, 37 ugljikohidrata, 11 g vlakana te 54 g proteina.

image
SHUTTERSTOCK

Priprema:

  1. U blender stavite 1 žlicu proteinskog praha, 1/2 šalice špinata, 1 šalicu nezaslađenog sojinog mlijeka, 1/2 šalice smrznutog šumskog voća po izboru, 1/2 čajne žličice chia sjemenki, 1/2 čajne žličice lanenih sjemenki, 1/2 čajne žličice konopljinih sjemenki i 1 bananu te uključite na maksimalnu brzinu.
  2. Miksajte dok smjesa ne postane glatka.
  3. Gustoću možete prilagoditi dodajući manje ili više sojinog mlijeka, prema ukusu. Želite li slađi okus, možete dodati žličicu meda ili nekoliko kapi ekstrakta stevije.

Natočite smoothie u čašu i uživajte u ukusnom i hranjivom piću koje će vam pomoći da tijekom dana budete siti i puni energije te da ujedno postignete željenu tjelesnu težinu.

image
SHUTTERSTOCK

Zašto je ovaj smoothie dobar za mršavljenje

Ovaj smoothie obiluje esencijalnim mineralima i vitaminima te antioksidansima zahvaljujući sastojcima kao što su špinat, šumsko voće, lanene i chia sjemenke. Ti nutrijenti podupiru zdravlje općenito te mogu smanjiti rizik za razvoj kroničnih bolesti. Za one koji žele smršaviti, nutricionistica uvijek preporučuje da posegnu za vlaknima i proteinima.

- Oba nutrijenta povećavaju osjećaj sitosti, što sprečava potrebu za stalnim grickanjem. Ovaj je smoothie pun vlakana, a to je važno za probavu, pomaže da se osjećate siti i da mršavite zdravo. Proteinski puder i sojino mlijeko doprinose proteinskom udjelu napitka, a proteini su ključni za obnovu i rast mišića te pomažu da se osjećate siti i zadovoljni. No, kod izbora proteina i sojinog mlijeka, dajte prednost nezaslađenim proizvodima kako biste smanjili prekomjeran unos kalorija. Naposljetku, lanene i chia sjemenke su bogati izvori alfa linolne kiseline, vrste omega 3 masne kiseline koja je poznata po svojim protuupalnim svojstvima te je dobra za zdravlje srca i pravilne funkcije mozga. Kombinacija proteina, vlakana i zdravih masti u ovom smoothieju može pomoći u stabiliziranju razine šećera u krvi, a to je dobro za zdravlje općenito, a naročito za osobe s dijabetesom i inzulinskom rezistencijom. U svakom slučaju, ovaj smoothie ima savršenu kombinaciju nutrijenata za zdravlje, a uz to je i ukusan! Uvođenje tog napitka u svakodnevni jelovnik može biti jednostavan, a učinkovit način da postignete željeni cilj u mršavljenju. Nutritivno bogati sastojci i odličan okus pomoći će vam da se osjećate zadovoljno i puni energije tijekom cijelog dana - tvrdi Carli.

Linker
05. travanj 2024 12:47