SHUTTERSTOCK
zabavne aktivnosti

Osam igara za razbijanje dosade - ne treba vam ništa osim mašte

Evo nekoliko popularnih igara koje možete igrati doslovno bez ičega

Društvene igre omogućuju zabavno provođenje zajedničkog vremena, potiču društvene veze i stvaraju trajne uspomene. Kome su potrebni tehnologija i drugi moderni načini zabave ako ima malo mašte i društvo prijatelja?! Evo nekoliko popularnih igara koje možete igrati doslovno bez ičega.

Dvadeset pitanja Igra

Dvadeset pitanja klasična je igra pogađanja koju mogu igrati dvije ili više osoba. Jedna osoba zamisli objekt (to može biti osoba ili stvar), a drugi joj igrači naizmjence postavljaju do 20 pitanja na koja odgovara s da ili ne. Cilj je pogoditi zamišljeni pojam s najviše 20 pitanja.

Pantomima

Ovo je igra pogađanja koja zahtijeva od igrača da dočaraju riječ ili frazu bez govora, dok drugi pokušavaju pogoditi o čemu se radi. Cilj je ispravno pogoditi što više riječi ili fraza u zadanom vremenu. Kada igrač ili tim točno pogodi frazu, dobivaju bod. Tim s najviše bodova pobjeđuje.

Kalodont

Igra u kojoj može sudjelovati više igrača. Počinje tako da jedan od igrača kaže prvu riječ, a sljedeći treba reći sljedeću riječ koja počinje sa zadnja dva slova prethodne riječi. Ispada svaki igrač čija riječ završi na slog -ka. Pobjednik je onaj koji je jedini ostao.

Špijuniram

Jedna osoba postaje špijun i gleda oko sebe birajući predmet, a da to nije očito. Špijun zatim otkriva prvo slovo objekta kao trag, a drugi igrač ili više njih naizmjence pogađaju što je objekt dok ga ne pogode. Prva osoba koja točno pogodi postaje sljedeći špijun.

Lanac priča

Igra počinje s jednim igračem koji započne priču, a zatim svaki sljedeći igrač dodaje rečenicu kako bi nastavio priču. Cilj je stvoriti suvislu i zabavnu priču. Igra se nastavlja sve dok grupa ne odluči zaključiti priču ili doći do unaprijed određene krajnje točke.

Istina ili izazov

Jedna osoba započinje pitanjem "Istina ili izazov?" drugom igraču. Igrač bira istinu ili izazov. Ako izabere istinu, postavlja mu se pitanje na koje mora odgovoriti iskreno i istinito. Ako se odluči za izazov, dobiva izazovni zadatak koji treba obaviti.

Dvije istine i laž

Jedna osoba daje tri izjave o sebi, od kojih su dvije istinite, a jedna laž. Ostali igrači pokušavaju pogoditi koja je izjava lažna.

Simon kaže

Simon Says je igra za tri ili više igrača. Jedan igrač preuzima ulogu Simona i ostalima daje upute koje treba slijediti samo ako im prethodi fraza "Simon kaže". Na primjer: "Simon kaže, skoči tri puta u zrak! Isplazi jezik!" Treba slijediti samo prvu uputu. Ako se izvrši druga, igrač ispada iz igre. Cilj igrača u ulozi Simona je da svi ostali igrači što prije ispadnu iz igre. Pobjednik je posljednji igrač koji je uspješno slijedio sve upute.

Linker
27. travanj 2024 17:14