Photo: Advent u Samoboru
Zabava za sve

Na čarobni Advent u Samoboru Djed Božićnjak stiže balonom

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024.

Dok odraslima ponekad nedostaje božićnog duha, najmlađi rijetko s time imaju problem. Njihove male ručice jedva dočekaju zagrliti Djeda Božićnjaka, a nosiće crvene od hladnoće brzo ugrije trčkaranje po parku. Zato će ove godine klinci i klinceze više nego ikada uživati u aktivnostima na Adventu u Samoboru koji će se održavati do 7. siječnja 2024. Gotovo svakog dana osmijehe na njihova lica izmamit će vilenjak Zvonček koji će ih okićenim gradom prepunim lampica voziti u drvenom eko vlakiću. Nakon toga, čekaj ih uzbudljivi posjet omiljenog bradonje. U subotu, 16.12. u 18 sati Djed Božićnjak stiže u bivšu vojarnu Taborec balonom na vrući zrak! Njegov dolazak mjesecima je dogovarala Udruga “Djeca za bolji svijet”.

image
Photo: Advent u Samoboru

Aktivnosti na otvorenom

Klizalište svake godine iznova oduševljava i velike i male, a klizačko znanje nije preduvjet za uživanje u ledenoj bajci. Na klizalištu su dostupna pomagala za klizanje u obliku životinja koja će najmlađima omogućiti da lakše savladaju vještine ovog zimskog sporta. Bit će organizirana i Dječja olimpijada na ledu gdje će se djeca međusobno natjecati i ujedno dobro zabaviti.

Oni malo veći, u dobi od sedam do 15 godina, moći će sudjelovati i u kreativnim radionicama izrade božićnih ukrasa od prirodnih materijala i od papira. Sudjelovat će i u zanimljivim adventskim likovnim PRICAonicama. Blagdanska događanja zaokružit će doček “dječje” nove godine u 11 sati na Trgu kralja Tomislava, uz veselu pjesmu i ples te Joleta kao glavnog zabavljača na pozornici. Sve aktivnosti koje će se u Samoboru provoditi tijekom ovog Adventa, možete pronaći ovdje.

Linker
19. svibanj 2024 11:01