FOTOGRAFIJE: ZAGREBACKO DIJABETICKO DRUSTVO
akcija

Doniraj za osobe s dijabetesom iz Ukrajine

Saznajte kako se možete uključiti

Kombi s osnovnim potrepštinama i inzulinom za osobe s dijabetesom krenuo je jutros iz Zagreba prema 1200 kilometara udaljenom Hmeljnickiju u Ukrajini, nakon što su Siniša i Marko, građani Hrvatske zaprimili poziv u pomoć. Oni su krenuli u Ukrajinu po šest Ukrajinaca, od kojih su četvero djeca. Zamoljeni su i da za one koji ostaju u Ukrajini ponesu osnovne životne potrepštine uključujući i inzulin za osobe s dijabetesom.

image

Volonteri

FOTOGRAFIJE:

U prikupljanju donacija sudjelovala je udruga Mali zmaj, Zagrebačko dijabetičko društvo i portal za osobe s dijabetesom naInzulinu.com.

image

Medicinska pomagala

FOTOGRAFIJE:

Zagrebačko dijabetičko društvo pridružilo se i inicijativi Spare a Rose for Ukraine - Doniraj za osobe s dijabetesom iz Ukrajine, kojoj je cilj tijekom ožujka prikupiti novčane donacije za osobe s dijabetesom u Ukrajini. Donacije će biti proslijeđene organizaciji Insulin for Life Global, koja ima više od dvadeset godina iskustva u prikupljanju te donaciji inzulina i ostalih dijabetičkih pomagala siromašnim zemljama te zemljama koje su pogođene raznim nepogodama. Njihov će internacionalni konzorcij i mreža u Europi, s partnerima iz Ukrajine i iz susjednih zemalja, dijeliti inzuline i pomagala kada i gdje budu potrebne. Više o ovoj inicijativi na ‘Spare a Rose’.

image

Medicinska pomogala

FOTOGRAFIJE:

Linker
25. travanj 2024 08:49