MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
alexis u srcu

Čudo od žene! Ovo je tajna dugovječnosti legendarne Joan Collins (90)

Zarazni šarm, bezvremenska ljepota i jedinstveni talent samo su neki od aduta ove glumice

Godine su samo broj. Puno je važnije kako izgledate, osjećate se i kako se ponašate, izjavila je nedavno 90-godišnja glumica Joan Collins koju mnogi pamte još iz doba Dinastije.

Tu je tvrdnju potvrdila u posljednjoj objavi na Instagramu uz večeru u veselom društvu među kojim je i poznati i jednako tako vremešni glumac, Michael Caine (91). Mnogi su se još jednom zapitali koja je tajna njezine vitalnosti.


Nezaobilazna Alexis iz Dinastije

Podsjetimo se kako je ova Engleskinja rođena 23. svibnja 1933. godine iza kamera živjela jednako dramatičan život kao i uloge koje je utjelovila. Udavala se pet puta, a iz tih brakova dobila je troje djece. Godine 2022. proslavila je 20 godina braka s 32 godine mlađim suprugom, Percyjem Gibsonom.

Alexis Carington Colby bila je njezina najzapaženija uloga u kultnoj dramskoj seriji Dinastija za koju je 1983. osvojila Zlatni globus. Osim toga, pojavljivala se kao gostujuća uloga u poznatim filmskim remek djelima Zvjezdane staze i Batman. U svojim 50-ima Joan je zauzela tron seks simbola te osvanula na stranicama časopisa Playboy, a zanimanje javnosti za nju nije prestalo ni desetljećima nakon.

Uvijek nosite SPF

Među najvažnijim savjetima protiv starenja Joan ističe nošenje zaštitne kreme.

- Od svoje 20-e ne izlazim iz kuće bez adekvatne zaštite od sunca - izjavila je za časopis You.

Te se rutine drži i dan danas. Uz to, ova je dama disciplinirana i kad je šminka u pitanju. Na spavanje ne odlazi bez da je prethodno dobro očistila lice i nanijela hidratantnu kremu. Ovu joj je rutinu usadila majka još u tinejdžerskoj dobi.

- Žene tada nisu bile ovisne o televiziji, Instagramu i Twitteru i ostalim mrežama. Pročitala sam da je prosjek provođenja pred svim tim ekranima dva do četiri sata dnevno. Ako ste među njima, zapravo nemate puno vremena za vježbanje ili brigu o svojoj koži - iskrena je Collins.

Znajte da su bikiniji za sve uzraste

Kad je riječ o društvenim mrežama Joan nije uskratila svojim fanovima dokazati da su godine samo broj i da u bikiniju može uživati baš svaka žena. Bitan je, kako smatra, stav a koji je podijelila putem videa u kojem prikazuje sebe kako uživa na suncu na jugu Francuske.

- Sviđa mi se činjenica da još uvijek nosiš bikini. Dijelim tvoje mišljenje kako nas godine ne bi trebale definirati - izjavila je jedna od mnogobrojnih pratiteljica.

Collins također ima zanimljiv stav o botoksu.

- Bez noževa! Jednom sam primila botoks, prije mnogo godina. Nimalo mi se ne sviđa. Ipak, glumica sam, logično je da moram imati facijalne ekspresije - rekla je za Daily Express.

Uravnotežena prehrana

Glumica je također zasluge za svoj mladenački izgled pripisala uravnoteženoj prehrani.

- Kvaliteta onoga što jedete jednako je važna kao i kvaliteta proizvoda koje koristite. Trudim se uravnoteženo hraniti. Vjerujem da je avokado vrlo koristan i vjerujem u uzimanje vitaminskih dodataka poput vitamina C, E i omega 3-masnih kiselina - izjavila je za Daily Mail.

Ova vitalna glumica dodala je kako smatra da će zbog svoje prehrane, njege kože i navika vježbanja još dugo živjeti. Svoj tajni recept je podijelila s drugima.

- Treba vam upola manje hrane kad dođete u 50-e. nego što što vam je trebalo kad ste imali 25. Isto tako, treba vam upola manje i kad navršite 75. Nikakve dijete nisu poželjne, ključ je jedino u smanjenju količine unesene hrane. Jedite kuhana jaja i brokulu, a ako imate želju za slatkim, grickajte još malo brokule - smije se.

Budi sretan/a

Uz nastojanje da se držite podalje od nezdrave hrane i vježbate barem tri puta tjedno, ključ mladolikosti zapravo dolazi iznutra.

- Rođena sam s genom sreće i genom energije. Iskreno, život me čini sretnom. Nije bi bilo ništa servirano, dapače, naporno sam radila cijeli život. Unatoč tome, zahvalna sam i svako se jutro probudim s mišlju koliko sam sretna. Još uvijek sam vrlo fit i zdrava - kaže.

Tu je tvrdnju potvrdila u posljednjoj objavi na Instagramu uz večeru u veselom društvu među kojim je i poznati i jednako tako vremešni glumac, Michael Caine (91).

Pravi primjer istinske dugovječnosti

Zbog svega navedenog, a ponajviše zbog svog stava prema životu Joan Collins nesalomljivim duhom, zaraznim šarmom i neusporedivim talentom opravdano ostaje trajni simbol elegancije, gracioznosti i bezvremenske ljepote. Unatoč industriji poznatoj po svojoj prolaznoj prirodi, Collins ostaje primjer istinske dugovječnosti.

Linker
20. travanj 2024 14:39