Naravno, ovo nije pitanje za milijun dolara, ups, kuna, jer već i mala djeca znaju da čokolada nije biljka, voćka, ni povrtnica, te da se dobiva preradom iz praha kakaa. No, iako nam je ta činjenica poznata jeste li se ikada zapitali kako dolazimo do tog praha koji nam je u svojem konačnom obliku toliko puta pružio zadovoljstvo?
Nemojte se mučiti, kakao se dobiva iz ploda stabla kakovca. A taj postupak koliko god izgledao jednostavan, ovisi o mnoštvu faktora - klimi, fermentaciji, sušenju, prženju i, u konačnici, o dodanim šećerima iz šećerne trske.
Upravo ta činjenica nas je iznenadila pa smo odlučili podijeliti ovaj video s vama kako ne biste i vi živjeli u zabludi kako je svaka tamna čokolada i zdrava, jer nije! Ipak, priznajemo, zanimljivo je vidjeti kao se tamni prah i slad iz šećerne trske pretvaraju u savršenu kockicu čokolade...
Hoćete li je kupiti ili sami napraviti, te hoćete li je jesti i koliko, naravno, ovisi o vama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....