500 g brokule
100 g mrkve
50 g luka
30 g peršinova korijena
3 celerove stabljike
5 g brašna
10 g ulja
sol
svježe mljeveni papar
malo origana
peršinov list za posipanje
1,2 litre vode
Priprema:
- Očistite, operite i izrežite povrće. Ukoliko vam se stabljika brokule čini drvensta, ipak ju nemojte baciti. Ogulite ju i usitnite.
- Na ulju popržite izrezani luk da postane staklast, a na njemu potom blago popržite brašno.
- Dodajte povrće i kratko ga propirjajte na laganoj vatri. Dolijte vodu, dodajte začine i kuhajte.
- Kada je povrće skuhano, uklonite celerove stabljike. Mrkvu na trenutak izvadite.
- Juhu maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. U juhu vratite mrkvu, pospite peršinom i poslužite.
Savjet više!
Po želji, u vruću juhu možete dodati žlicu vrhnja i prepečene kockice kruha. A mrkvu možete i usitniti ili u potpunosti izbaciti jer svi znamo koliko djeca znaju biti izbirljiva :)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....