- 2 jaja
- 2 čaše (od jogurta) oštrog brašna
- 2 čaše svježe mljevenog maka
- 2 čaše šećera
- 2 čaše mlijeka
- malo više od ½ čaše ulja
- 2 jušne žlice ruma
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- korica nešpricanog limuna
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 jušne žlice šećera
- 5 jušnih žlica vode
Priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjak - bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u homogenu smjesu pa im dodajte bjelanjke.
- Uz neprekidno miješanje dodajte mak, ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i rum.
- Smjesu izlijte u nauljen i pobrašnjen pleh pa stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 ℃. Kolač je gotov kada se odvoji od pleha.
- Vrući kolač prelijte glazurom, ohladite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....