- 6 kg paprika
- 3 kg patlidžana
- 7 dl alkoholnog octa
- 7 dl ulja
- 3 jušne žlice soli
- 3 l vode
- 3-4 češnja češnjaka
- 1 ljuta papričica (ili više prema želji)
Priprema:
- Vodu pomiješajte s octom, dodajte joj sol i u nju stavite kuhati oprane i očišćene paprike.
- Kada paprike omekšaju izvadite ih iz vode.
- U istu vodu stavite kuhati patlidžane izrezane na krupne kocke.
- I njih izvadite kada omekšaju.
- Strojem za mljevenje mesa sameljite paprike, patlidžane, češnjak i ljutu papričicu. Sve pomiješajte u visokom loncu i dodajte ulje.
- Stavite na vatru da zakuha.
- Smanjite temperaturu i uz stalno miješanje ukuhavajte sljedeća 2 do 2½ sata.
- Gotovi ajvar punite u sterilizirane teglice, prekrijte celofanom i zatvorite poklopcem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....