2 mrkve, 3 cijela peršina, 1 celer
1 glavica crvenog luka, 3 češnjaka
maslinovo ulje
1 mali batat
1 šalica prosa
1/2 šalice crvene leće
1 žličica kurkume
1/2 žličice đumbira u prahu
1 šaka špinata
Priprema:
- Crveni luk nasjeckajte i ispirjajte na maslinovu ulju, dodajte češnjak, korijen peršina i celer. Pirjajte s malo vode pa zblendajte u kašu.
- Nakon 10 minuta dodajte mrkvu i proso. Ulijte vodu i kuhajte 10 – 15 minuta, dodajte batat, nakon par minuta još i leću.
- Posolite i dodajte začine: nasjeckani list peršina, kurkumu, par niti čilija.
- Nakon par minuta maknite sa štednjaka pa dodajte špinat koji ste blanširali pola minute. Servirajte toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....