Koliko ste puta naišli na recept s bezbroj sastojaka koje ne znate gdje biste nabavili, čak i da se odlučite na njegovu pripremu? Vjerojatno češće nego što želite. Ne kažemo da treba bježati od novih sastojaka i kompleksnijih jela, ali u svakodnevnim situacijama malotko se može baviti takvim stvarima.
Zapravo, za dobro jelo potrebna vam je samo kvalitetna svježa namirnica - bilo da je riječ o voću, povrću ili namirnici životinjskog podrijetla - malo začina i neki sastojak koji će to sve povezati i dodatno obogatiti.
Štedi i vrijeme i novac
Zato kompliciranije recepte prepustite posebnim prilikama, a uz Brzo & Fino otkrijte zalogaje - slatke i slane - s najlaganijim kiselim vrhnjem sa 12% mliječne masti, koji se mogu pripremiti sa svega nekoliko sastojaka i pritom vam oduzeti malo vremena i još manje novca.
Ako već imate osnovne sastojke kao što su sol, papar i ulje, za svaki od recepata trebat će vam samo 12 kuna!
Punjena jaja
Sastojci
- 5 jaja
- 100 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- žličica senfa
- sol, papar
- po želji: rotkvice
Priprema
- Jaja skuhajte "u tvrdo" tako da ih stavite u lonac, sasvim prekrijete vodom i pustite da zavrije. Potom sklonite s vatre i ostavite poklopljeno 10 minuta.
- Jaja ogulite, prepolovite i izvadite žumanjak.
- Žumanjke pomiješajte sa žličicom senfa i kiselim vrhnjem pa začinite solju i paprom.
- Pripremljenom smjesom napunite bjelanjke i po želji ukrasite tanko narezanim rotkvicama.
Rolice od tikvica
Sastojci
- 2 tikvice (oko 400 g)
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- sol, papar, ulje, bosiljak
Priprema
- Tikvice narežite na tanke ploške (odstranite sredinu koja sadrži sjemenke) te ih začinite solju, paprom i pokapajte s malo ulja.
- Pecite kratko s obje strane na grill ili običnoj tavi.
- Pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite punjenje od vrhnja i sitno nasjeckanog bosiljka. Svaku plošku premažite vrhnjem i zarolajte te po želji učvrstite čačkalicom.
Jagode s acetom balsamicom
Sastojci
- 300 g jagoda
- 30 ml aceta balsamica
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 5 žlica šećera
Priprema
- Aceto kratko prokuhajte s tri žlice šećera. Kad se šećer otopi i aceto zgusne do sirupaste konzistencije, maknite ga s vatre i pustite da se malo ohladi.
- Za to vrijeme mikserom izradite vrhnje i preostale dvije žlice šećera.
- Očišćene i nasjeckane jagode prelijte sirupom pa dobro promiješajte, podijelite u dvije posudice i prelijte pripremljenim kiselim vrhnjem.
Želite još ovakvih jednostavnih recepata sa svakodnevnim sastojcima od kojih se neki sigurno već i nalaze u vašoj kuhinji? Preuzmite knjižicu sa svih 12 recepata ovdje, a svakodnevnu inspiraciju, savjete i recepte za brza i fina jela potražite na brzoifino.hr.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....