Jedenje čokolade za vrijeme trudnoće može biti korisno za razvoj djeteta.
Znanstvenici su proveli istraživanje prema kojemu 30 grama čokolade svaki dan za vrijeme trudnoće može biti korisno za rast i razvoj fetusa. Istraživanje je predstavljeno u Atlanti.
Uobičajeno je da buduće majke dobivaju popis one hrane koju ne smiju konzumirati. Čokolada je jedna od namirnica koja se, na sreću budućih mama ne nalazi na popisu, ali svakako stoji upozorenje kako nije dobro pretjerivati s unošenjem slatkog i kofeina u organizam za vrijeme trudnoće.
No, otkriveno je kako umjerena konzumacija čokolade za vrijeme trudnoće može biti itekako od koristi.
Čokolada sadrži flavonoide, ta vrsta flavonoida povezan je s smanjenjem rizika od kardiovaskularnih bolesti i snižavanja kolesterola. Što je čokolada tamnija, to je sadržaj flavonoida viši.
Prijašnje studije pokazale su kako umjerena konzumacija čokolade za vrijeme trudnoće može smanjiti rizik od preeklampsije, odnosno visokog krvnog tlaka i proteina u urinu.
U istraživanju je sudjelovalo 129 trudnica koje su bile između 11-tog i 14-tog tjedna trudnoće. Trudnice su trebale konzumirati 30 grama čokolade dnevno kroz 12 tjedana. Jedna skupina konzumirala je čokolade s manje flavanoida, a druga s više.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....