Ovom čokoladnom desertu koji se najbolje slaže sa sladoledom od vanilije nećete moći odoljeti.Kremast i hrskav istodobno, a jede se topao.
Sastojci (za dvije osobe):
- 3 jušne žlice otopljenog maslaca
- 60 g smeđeg šećera
- 1 žumanjak
- pola čajne žličice vanilije
- 30 g brašna i još dvije jušne žlice brašna
- osmina čajne žličice soli i isto toliko sode bikarbone
- 40 g čokoladnih kapljica
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160°C. Izmiksajte maslac sa šećerom, pa dodajte žumanjak i vaniliju.
- Potom umiješajte brašno, sol i sodu bikarbonu, na kraju i čokoladne kapljice. Podijelite u dva kalupa ili keramičke zdjelice koji mogu u pećnicu. Nježno pritisnite i poravnajte smjesu.
- Pecite 18 minuta ako želite manje pečeno, 20 minuta želite li srednje pečeno, odnosno 22 minute za gotovo potpuno pečeno.
- Pustite da se ohladi samo koju minutu, da se malo stisne, i navalite na topli desert kojem ste, ako je sve idealno, dodali sladoled od vanilije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....