- 20 mini rajčica
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica usitnjene majčine dušice i 1 svežanj
- 1 žlica usitnjenog ružmarina i 1 svežanj
- 200 ml maslinovog ulja
- žličica šećera
- sol
- papar
Priprema:
- Rajčice operite i ako su veće prerežite po pola.
- Pleh obložite papirom za pečenje i na njega poslažite rajčice. Neka se ne dodiruju.
- Prelijte ih s malo maslinovog ulja uljem i posipajte sa šećerom, posolite i začinite.
- Stavite ih u zagrijanu pećnici na 100 stupnjeva C dva sata sata. Možete uključiti i ventilator.
- Kad isključite pećnicu ostavite rajčice unutra još sat vremena.
- U čistu staklenku posipajte prstohvat soli i papra, stavite cijele režnjeve češnjaka i svežnjiće začina, te osušene rajčice pa napunite maslinovim uljem do vrha.
- Možete ih držati u hladnjaku do šest mjeseci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....