- 2 glavice crvenog luka
- 1 češanj češnjaka
- 20 dag mješavine žitarica za rižoto*
- 20 dag gljiva**
- 1 žlica paste od bijelog tartufa
- 1,5 dl bijelog vina
- 1 l povrtnog temeljca
- sol i papar
- maslinovo ulje
- maslac
- parmezan
- peršin
* riža, ječam, pir
** lisičarke, smeđi i bijeli šampinjoni, vrganji, bukovače, jablanovače, shiitake, crne trube
Priprema:
- Na maslacu i maslinovu ulju propirjajte nasjeckani luk.
- Dodajte rižu, ječam i pir pa podlijte vinom. Čim vino ispari, dodajte malo temeljca koji mora biti topao. Dodajte gljive i začine lagano podlijevajući temeljcem, uz stalno miješanje da bude kremast.
- Pri kraju dodajte kremu od tartufa.
- Kad su žitarice kuhane, gotove su i gljive.
- Na kraju dodajte malo maslaca i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Rižoto poslužite vruć s naribanim parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....