Dok birate slatki zalogaj, pripazite da baš ne obiluje šećerom
 Foto: iStock
Dobra vijest

Slastica nakon obroka konačno je dopuštena

Opasno je ako tokom cijelog dana konzumiramo slatko jer se na taj način šećer prebrzo apsorbira u krvi, na ovaj način šećer ipak malo usporimo

One osobe koje vole jesti slatko imaju različite navike. Mnogi dan započinju sa slatkim. Za doručak kruh i marmelada, a nakon doručka ukradu još koju kockicu čokolade prije vremena za ručak. Stručnjaci ipak navode da je zdravije nakon glavnog obroka pojesti slasticu kao što je kolač i počastiti se, nego tijekom dana grickati slatko. Zašto? Zato što nakon ručka, navodi nutricionistkinja Silke Schwartau, šećer ne dospijeva brzo u krv.

Dakle, opasno je kada osoba tijekom cijelog dana konzumira nešto slatko. Šećer se u krv tada prebrzo apsorbira, navode stručnjaci.

Takav način prehrane može vrlo lako dovesti do poteškoća u organizmu te i dijabetesa. Silke Schwartau navodi kako niti slastica nakon obroka ne bi trebala obilovati sa šećerom.

Linker
17. studeni 2024 01:19