300 ml vode
300 g tikvice (1 srednja), nasjeckana
60 g suncokretovih sjemenki (namočenih 2 sata ili preko noći)
1 manja rajčica
25 g sušenih rajčica (prethodno kratko namočenih u toploj vodi)
1 žlica sušenih mediteranskih začina po želji (ružmarin, origano, bosiljak i sl.)
1 žlica psyllium listića
SASTOJCI ZA PRELJEV:
150 g sirovih indijskih oraščića (namočenih preko noći)
2-3 lista svježeg bosiljka
sok polovice limuna
prstohvat soli
malo jalapeno papričice (po želji)
125 ml vode
OSTALI SASTOJCI ZA NADJEV:
kupus, mrkva, rajčica, rikula (ili druga zelena salata po izboru)
klice češnjaka (ili druge klice po izboru)
luk
PRIPREMA BURRITA:
- U blenderu miksajte sve sastojke osim psyllium listića dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju ubacite psyllium listiće i još kratko miksajte.
- Polovicu smjese izlijte na policu dehidratora (na papir za pečenje) i ravnomjerno rasporedite.
- Drugu polovicu rasporedite na drugu policu dehidratora.
- Dehidrirajte 7-9 sati na 42°C, okrenite i dehidrirajte još sat-dva.
- Prerežite svaki burrito napola i odložite u hladnjak do korištenja.
Ako nemate dehidrator, možete pokušati sa sušenjem u pećnici na 50°C. No, danas možete naći dehidratore već za 300-tinjak kuna, što vam se više isplati od potrošnje struje za sušenje u pećnici.
PRIPREMA PRELJEVA:
Ubacite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
SLAGANJE BURRITA:
Na burrito premažite preljev, na to slažite red nasjeckanog kupusa, red naribane mrkve, red rikule narezane na tanke trake, još jedan red preljeva, sitno nasjeckanu rajčicu, sitno nasjeckan luk i klice češnjaka. Zamotajte kao palačinku i spremite u posudu za užinu ili papirnatu vrećicu za sendviče ili odmah konzumirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....