3 šalice mrkve
1 šaka sušenih rajčica
100 g zlatnog lana
4 žlice konopljina praha
2 šalice vode
1 žlica tamari umaka
50 g indijskih oraščića (prethodno namočenih 2 sata)
PRIPREMA:
- Nasjeckajte mrkvu na kockice. Umjesto svježe mrkve možete koristiti i pulpu koja vam je preostala od hladno cijeđenog soka. U tom slučaju bit će dovoljne 2 šalice pulpe.
- Od dvije šalice vode jednu iskoristite za namakanje sušenih rajčica. Neka voda bude topla. Namačite 10-ak minuta.
- Ubacite sve sastojke u blender (uključujući i sušene rajčice i vodu u kojoj su se namakale) i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako je potrebno, možete dodati još malo vode.
- Na ladice dehidratora stavite papir pa rasporedite smjesu za tortilje. Navedene količine bit će dovoljne za 3-4 ladice dehidratora. Dehidrirajte 4 sata na 42°C, potom okrenite tortilje pa dehidrirajte još 2 sata. Ovisno o jačini dehidratora možda ćete morati produljiti vrijeme dehidriranja. Bitno je da se tortilje ne presuše kako biste ih mogli omotati oko nadjeva.
- Kada su tortilje gotove, prerežite svaku napola.
Pripremite ručak koristeći neki od svojih omiljenih nadjeva poput povrća s kremastim preljevom, nadjeva s mariniranim portabella šampinjonima i preljevom od avokada i divljih šparoga ili možda nadjeva s egzotičnim preljevom od paprike, đumbira i kurkume.
Tortilje koje niste odmah pojeli možete nekoliko dana čuvati u hladnjaku (u posudi ili umotane u papir).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....