1 srednje velika tikvica
1 šalica indijskih oraščića (namočenih oko 2 sata)
1/2 šalice maslinova ulja
1 žličica limunova soka
1 češanj češnjaka
1/2 šalice listova bosiljka
1/3 žličice soli
na vrh noža kajenske paprike u prahu (po želji)
svježe mljeveni crni papar
crne masline i list bosiljka
PRIPREMA:
- Tikvicu ogulite i pomoću spiralizatora narežite tanke trakice poput špageta.
- Ostale sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu za preljev. Vjerojatno ćete morati koristiti štap za miješanje. Ako imate slabiji blender, morat ćete više puta zaustaviti miksanje kako biste dobili jednoličan preljev.
- Preljev prelijte preko tikvica te ukrasite crnim maslinama i listovima bosiljka. Netom prije jela izmiješajte tikvice i preljev.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....