Ne samo da ćete obilnim dodavanjem mirisnog i aromatičnog začinskog bilja jelu učiniti svoje obroke ukusnijim nego to može imati i pozitivan učinak na zdravlje vašeg srca.
Tako je barem pokazalo istraživanje provedeno na Sveučilištu u Pennsylvaniji, a autori tvrde da to njihovo otkriće nudi ljudima vrlo jednostavan način da zaštite srce i zadrže vrijednosti tlaka u normalnim granicama.
Više začina
Prof. Kristina Petersen i njezin tim otkrili su da je začinjanje obroka sa 6,5 g ili oko 1,3 čajne žličice začina dnevno povezano s nižim vrijednostima krvnog tlaka već nakon četiri tjedna. Ono što ih je naročito iznenadilo i oduševilo kod tog otkrića jest činjenica da se prehrana koju su provodili sudionici istraživanja ni u čemu nije razlikovala od njihove uobičajene prehrane, osim u količini dodanih začina. Sudionici nisu smanjili unos soli niti povećali unos voća i povrća, već su isključivo dodali svojim jelima više začina, što dovoljno govori o njihovu moćnom djelovanju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....