20 dag riže za rižoto
2 glavice ljutike ili nekoliko stapki mladog luka
3 češnja češnjaka
2 dl suhog bijelog vina
5 dl temeljca od šparoga
maslinovo ulje
maslac
2 vezice divljih šparoga
parmezan
sol
papar
Priprema:
- Šparoge očistite tako da ih odlomite tamo gdje same pucaju. Vrhove blanširajte 2-3 minute i ocijedite.
- Tvrde dijelove stavite kuhati s malo soli kako biste dobili temeljac kojim ćete podlijevati rižoto.
- Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckan luk, dodajte rižu. Čim se zastakli i postane prozirna, dodajte vino. Kad vino ispari, pirjajte uz neprekidno miješanje i povremeno podlijevanje temeljcem 15-20 minuta, ovisno o riži koju koristite.
- Pri kraju dodajte blanširane vrhove šparoga, promiješajte i kuhajte još minutu. Maknite s vatre, dodajte maslac, promiješajte da se otopi i servirajte.
Savjet više!
Ova se jela mogu pripremati i s uzgojenim šparogama, samo što se one pripremaju cijele, a ne samo vršci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....