- 3-4 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka srebrenca, sitno nasjeckana
- sol i papar
- 400 g riže
- 300 ml suhog bijelog vina
- 1,5 l vrućeg temeljca ili vode
- 1-2g šafrana u vlatima
- 1 žlica maslaca
- 100 g ribanog Grana padano sira
Priprema:
- Zagrijte ulje na dubokoj i širokoj tavu. Na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša, a po potrebi ga podlijevajte s malo vode.
- Kada luk omekša dodajte rižu te uz neprestano miješanje pustite da se zastakli.
- Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ispari.
- Začinite solju i paprom.
- U vrućem temeljcu otopite šafran pa nastalom mješavinom nastavite podlijevati rižu sve dok nije kuhana al dente.
- Maknite s vatre i umiješajte maslac, a potom i naribani sir. Odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....