Snimio: Darko Tomaš/Hanza Media
Danas kuham...

Risotto alla milanese

  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka srebrenca, sitno nasjeckana
  • sol i papar
  • 400 g riže
  • 300 ml suhog bijelog vina
  • 1,5 l vrućeg temeljca ili vode
  • 1-2g šafrana u vlatima
  • 1 žlica maslaca
  • 100 g ribanog Grana padano sira

Priprema:

  1. Zagrijte ulje na dubokoj i širokoj tavu. Na njemu prepržite luk dok potpuno ne omekša, a po potrebi ga podlijevajte s malo vode.
  2. Kada luk omekša dodajte rižu te uz neprestano miješanje pustite da se zastakli.
  3. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ispari.
  4. Začinite solju i paprom.
  5. U vrućem temeljcu otopite šafran pa nastalom mješavinom nastavite podlijevati rižu sve dok nije kuhana al dente.
  6. Maknite s vatre i umiješajte maslac, a potom i naribani sir. Odmah poslužite.
Linker
03. studeni 2024 05:20