- 1 kg purećih odrezaka
- 20 dag špinata
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 20 dag pelata
- 1 dl crnog vina
- 5 suhih šljiva
- 10 borovnica
- malo čilija
- 2 inćuna
- po 1 žlica meda, senfa i maslaca
Priprema:
- Pureće odreske posolite, istucite pa u sredinu stavite blanširani špinat.
- Zarolajte i prepecite na tavi na kojoj ste otopili pola količine maslaca.
- Zamotajte u prozirnu foliju i kuhajte u kipućoj vodi oko 15 minuta, ovisno o veličini svitka.
- Na tavu u kojoj ste pekli meso stavite ostatak maslaca, dodajte luk i češnjak pa čim se luk zažuti, dodajte šljive, pelate, crno vino, med, borovnice, inćune i začine. Skuhajte i izblendajte umak.
- Mesne svitke pustite da se malo odmore, zatim ih odmotajte i narežite na šnite.
Kao prilog skuhajte njoke pa ih prelijte umakom, s dodatkom borovnica i narezanih suhih šljiva. Pospite nasjeckanim vlascem i ukrasite mini rajčicama. Uz ovo jelo savršeno ide salata od celera, jabuka, lješnjaka, limunova soka i jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....