Foto: iStock
Ketogena dijeta

PUNJENI PATLIDŽANI

  • 150 g mljevenog mesa
  • 2 srednje velika patlidžana
  • šaka krupno naribanog polutvrdog sira
  • 2 srednje rajčice
  • 1 srednji luk
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 jušne žlice bijelog vina
  • goveđi temeljac
  • peršin, papar, sol, mažuran, peršin, majčina dušica, čili, paprika, vlasac

Priprema:

  1. Patlidžane operite, odrežite im vrh te ih uzdužno prerežite napola. Žličicom izdubite sredinu patlidžana i narežite je na kockice.
  2. Na ulju popržite sitno nasjeckan luk, dodajte mljeveno meso i pržite nekoliko minuta dok tekućina ne ispari.
  3. Dodajte vino i pirjajte dok tekućina ponovo ne ispari.
  4. Dodajte kockice patlidžana i začine. Pirjajte oko 1 sat uz povremeno miješanje i dolijevanje goveđeg temeljca po potrebi.
  5. Na kraju dodajte naribani sir i promiješajte.
  6. U međuvremenu u izdubljene polovice patlidžana ulijte po 1 jušnu žlicu maslinova ulja i ravnomjerno ga razlijte.
  7. Patlidžane poredajte u vatrostalnu posudu, zaklopite i pecite u pećnici na 180º oko 15 minuta.
  8. Patlidžane napunite pripremljenom smjesom i na vrh stavite kriške rajčice. Stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, posudu poklopite i stavite peći.
  9. Potkraj pečenja otklopite posudu da patlidžani porumene. Izvadite ih iz pećnice, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.

Linker
20. studeni 2024 09:13