- 150 g mljevenog mesa
- 2 srednje velika patlidžana
- šaka krupno naribanog polutvrdog sira
- 2 srednje rajčice
- 1 srednji luk
- 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2-3 jušne žlice bijelog vina
- goveđi temeljac
- peršin, papar, sol, mažuran, peršin, majčina dušica, čili, paprika, vlasac
Priprema:
- Patlidžane operite, odrežite im vrh te ih uzdužno prerežite napola. Žličicom izdubite sredinu patlidžana i narežite je na kockice.
- Na ulju popržite sitno nasjeckan luk, dodajte mljeveno meso i pržite nekoliko minuta dok tekućina ne ispari.
- Dodajte vino i pirjajte dok tekućina ponovo ne ispari.
- Dodajte kockice patlidžana i začine. Pirjajte oko 1 sat uz povremeno miješanje i dolijevanje goveđeg temeljca po potrebi.
- Na kraju dodajte naribani sir i promiješajte.
- U međuvremenu u izdubljene polovice patlidžana ulijte po 1 jušnu žlicu maslinova ulja i ravnomjerno ga razlijte.
- Patlidžane poredajte u vatrostalnu posudu, zaklopite i pecite u pećnici na 180º oko 15 minuta.
- Patlidžane napunite pripremljenom smjesom i na vrh stavite kriške rajčice. Stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu, posudu poklopite i stavite peći.
- Potkraj pečenja otklopite posudu da patlidžani porumene. Izvadite ih iz pećnice, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....