TIJESTO
1 kg glatkog bijelog brašna
1 žlica soli
1 vrećica suhog kvasca
1 žlica smeđeg šećera
4 žlice maslinova ulja
6 dl mlake vode
DODACI
2 tikvice
20 dag mozzarelle/parmezana
rikule po volji
malo bosiljka i/ili origana
4 žlice umaka od rajčica
kapari umjesto maslina
20 dag malih gavuna ili inćuna
malo maslinova ulja
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesite tijesto (savršeno se umijesi u pekaču), tanko razvaljajte u jednu veliku pizzu ili u više manjih, prema želji.
- Tikvice i mozzarellu za nadjev narežite na tanke ploškice. Parmezan naribajte.
- Površinu pizze premažite najprije umakom od rajčica pa poslažite sve sastojke osim rikule i poškropite maslinovim uljem
- Pecite u zagrijanoj pećnici na najvišoj temperaturi najviše 8-10 minuta, a ako su pizze male, još i kraće.
- Kad je pizza pečena, stavite na nju rikulu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....