- 600 g pilećih prsa
- 1 čajna žličica nasjeckanog timijana
- 1 čajna žličica soli
- ¼ čajne žličice muškatnog oraščića
- ¼ čajne žličice kumina u prahu
- ½ čajne žličice papra
- 1 jušna žlica ulja (najbolje maslinovog)
- ½ čajne žličice cimeta
PRIPREMA
- Pomiješajte ulje i sve začine za marinadu.
- U vrećicu za zamrzavanje stavite piletinu i prelijte je marinadom. Ostavite jedan sat da meso upije bogate arome začina.
- Nekoliko puta okrenite vrećicu kako bi meso što bolje upilo marinadu.
- Meso izvadite iz vrećice, stavite u vatrostalnu posudu pa prelijte marinadom.
- U vrećicu ulijte dvije jušne žlice vode pa i taj ostatak ulja, vode i začina dodajte piletini.
- Poklopite posudu i stavite peći u zagrijanu pećnicu.
- Tijekom pečenja meso nekoliko puta prelijte tekućinom. Po potrebi ga okrećite.
- Kada je pečenje pri kraju, otklopite posudu i pecite još 2-3 minute da piletina blago porumeni.
Ovo se jelo idealno uklapa uz kus-kus i zelenu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....