- 6 kotleta
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- aceto balsamico
- 2 dl povrtnog temeljca
- 1 dl vode
MARINADA:
- 1 žličica senfa
- Letifico medena krema s dodatkom aronije
UMAK:
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 150 g brusnica
- 2 dl crnog vina
- 1 žlica aceta balsamica
- maslinovo ulje
- ružmarin
Kada imate sve, onda:
- Prije samog početka kuhanja brusnice namočite u crnom vinu (oko 1h).
- Zatim pomiješajte sve sastojke za marinadu i premažite kotlete.
- Ostavite da odstoje 20-tak minuta na sobnoj temperaturi umotani u foliju.
- U tavi zagrijte ulje. Kotlete posolite samo s jedne strane i stavite ih na vruću tavu.
- Kada su dobili boju posolite ih s druge strane i okrenite. Nemojte ih dugo peći jer bi se moglo dogoditi da vam izgore zbog senfa u marinadi.
- Kotlete posložite jedne preko drugih u vatrostalnu zdjelu (kao domino kocke).
- Nasjeckajte luk, češnjak i peršin te dodajte maslinovo ulje, par kapi aceta balsamica i povrtni temeljac. Izlijte to preko kotleta.
- Pecite ne pokriveno u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
- Dok se kotleti peku nasjeckajte luk i češnjak te popržite na tavi na kojoj ste pržili kotlete.
- Dodajte brusnice s vinom, ružmarin, 1 dl vode i 1 žlicu aceta balsamica.
- Kuhajte tako 30 minuta dok alkohol ne ispari. Izradite štapnim mikserom, te kada je meso gotovo stavite ga u ovaj umak i kuhajte dok se umak ne zgusne.
- Kao prilog možete poslužiti rižu, njoke ili kuhani krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....