- 8 - 10 malih smokava
- nekoliko kapi aceta balsamica
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
- 4 - 5 kriški pršuta
- ovčji sir
- menta
Priprema:
- Narežite smokve na pola te ih kratko pecite na grill tavi bez dodavanja masnoća, okrenute narezanom stranom prema dolje.
- Pecite ih 1 – 2 minute te ih odmah maknite s tave. Pokapajte ih s malo aceta i maslinovog ulja te ih posipajte solju i paprom.
- Pršut narežite na tanke trakice po dužini te svaku smokvu omotajte jednom trakicom.
- Posložite omotane smokve na tanjur.
- Posipajte s tanko narezanim komadićima ovčjeg sira i listićima mente.
- Poslužite dok je još toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....