Foto: Arhiva Hanza media
Hit namirnica

Patlidžani s tofuom

Varijanta za vegetarijance - tofu i obilje povrća!

2 velika patlidžana
2 mesnate paprike (crvena i žuta)
2 tikvice
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
15 dag tofu sira
2 žlice soja umaka
timijan
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema:

  1. Tofu sir narežite na kockice i marinirajte u mješavini maslinova ulja, soja umaka i zgnječenog češnjaka. Patlidžane operite, prepolovite i izdubite im mesnati dio. Nemojte im guliti koru jer ih ne biste mogli nadjenuti.
  2. Izdubljenu sredinu nasjeckajte pa malo posolite da patidžani puste gorčinu. Posolite i polovice patlidžana pa ih okrenite.
  3. Očistite paprike od sjemenki, narežite ih na kocke. Isto učinite s tikvicama, a luk nasjeckajte. Na malo ulja ispirjajte luk, dodajte ocijeđenu sredinu patlidžana, paprike i tikvice te kratko pirjajte.
  4. Na kraju umiješajte marinirani tofu i listiće timijana. Pripremljenim nadjevom napunite polovice patlidžana. Složite ih u lim i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva Celzija.
Linker
15. studeni 2024 11:04