- 4 peciva
- 10 dag mascarponea
- 5 dag naribanog sira grana padano
- vezica mladog luka
Za nadjev:
- 4 artičoke
- 2 pak choija
- 2 mlada divlja hrena
- kopar
- sol i papar
- 2 žlice mascarpone
- maslinovo ulje
- limunov sok
- 2 do 3 češnja češnjaka
Priprema:
- Prerezana srca artičoka i pak choi (zovu ga i kineska raštika) marinirajte u maslinovu ulju, soli, papru i limunovu soku.
- Dodajte nasjeckani češnjak i naribani hren pa pecite u pećnici na 180°C dok artičoke ne omekšaju.
- Ovako pripremljen nadjev može biti odličan prilog uz meso ili ribu ili se može jesti kao samostalno jelo uz salatu.
MOŽE I U SENDVIČU
Razrežite pecivo pa ga prepecite u tosteru. Premažite ga mascarponeom, ubacite pripremljeni nadjev, pokapajte maslinovim uljem i na vrh naribajte grana padano te rasporedite nasjeckani mladi luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....