Foto: Mihai Stetcu, TLC
Brzi i ukusni recepti

Okus Stare Planine

Recept dolazi iz Bugarske, a riječ je o prženom kozjem siru posluženom na pirjanom špinatu, mladom luku, svježim gljivama i bundevama.
  • 40 dag svježeg špinata
  • 40 dag kozjeg sira
  • 10 dag gljiva
  • 4 pelata
  • svežanj mladog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 100 ml vrhnja
  • 90 g maslaca
  • 4 sušene rajčice
  • 50 g bundeve
  • sol i crni papar
  • 12 dag peršina

Priprema:

  1. Operite i ocijedite špinat.
  2. Stavite maslac u zagrijanu tavu i dodajte spreman špinat, pelate od rajčice, mladi luk narezan na kockice, gljive i češnjak.
  3. Na kraju, stavite vrhnje i pričekajte dok se umak zgusne. Začinite sa soli, crnim paprom, te maknite s vatre.
  4. Popržite kozji sir na zagrijanoj tavi bez masnoće.
  5. Poslužite sir na povrću, te ga ukrasite čipsom od peršina i kockama bundeve.
Linker
31. listopad 2024 19:31