Imate li priliku doći do domaćih jabuka, svakako iskoristite prigodu da se počastite čašom jabukovače.
 Foto: iStock
Možete ga napraviti i sami

Odličan topli napitak za hladne dane na koji ste možda zaboravili

Mirisan, zdrav, aromatičan i zasitan: ima li boljeg recepta za zagrijavanje od čaše domaće jabukovače?

Cimet svakoj poslastici, bilo to jelu ili piću, daje toplu i ugodnu aromu, a njegov nas miris grije u zimskim večerima.

Predlažemo vam da isprobate ovaj napitak u kojem uz jabučni sok i cimet ima i mnogo drugih ljekovitih sastojaka.

Ugrijat će vas i zasititi

Osim što će vas ugrijati i podići vam raspoloženje, imat će i zasitan učinak pa ga možete konzumirati kao međuobrok ili umjesto večere, osobito ako ste na dijeti.

Javorov sirup kao jedan od sastojaka ovog napitka preporučuje se dijabetičarima. Povoljno utječe na zdravlje srca i smanjuje razinu kolesterola u krvi.

  • 6 šalica jabučnog soka
  • ¼ šalice javorovog sirupa
  • 2 štapića cimeta
  • 6 klinčića
  • naribana narančina korica
  • naribana limunova korica

Priprema:

  1. Ulijte jabučni sok i javorov sirup u veliku posudu od nehrđajućeg čelika.
  2. Štapiće cimeta, klinčić, naribanu limunovu i narančinu koricu zavežite gazom i sve ubacite u posudu s jabučnim sokom i javorovim sirupom.
  3. Kuhajte na umjerenoj vatri 5 do 10 minuta. Neka tekućina bude vruća, no ne i kipuća.
  4. Maknite s vatre, izvadite gazu sa začinima. Izlijte napitak u velike šalice, dodajući po svježi štapić cimeta.

Linker
21. studeni 2024 19:51