Još jedno od bobičastog blaga u kojem možemo uživati u ovo doba godine zasigurno se ubrajaju maline. Osim što im je teško odoljeti i ne pojesti ih odmah sirove, ovim se sočnim voćem možemo poigrati i kroz razne kulinarske delicije.
Bogatstvo vitamina i minerala
Maline su dobar prirodan izvor vitamina C i B skupine što doprinosi protuupalnom djelovanju i jačanju imuniteta. Sadrže vlakna, šećere i mineralne tvari poput kalija, kalcija, magnezija, mangana te željeza. Uz to, u ovom se voću nalaze polifenoli, antocijanini. Zaokruženo, ovo je voće savršenstvo za naše zdravlje, ali i nepce.
Sorbet od malina
U narednim se ljetnim danima bez previše čarobiranja rashladite uz sorbet od malina. Za ovaj su recept potrebna samo tri sastojka.
Sastojci:
- 200 g šećera ili eritritol kao zdravija verzija (omjer eritritola i običnog šećera je 1,5:1 budući da je manje sladak)
- 500 g malina
- 1 limun, iscijeđen
Postupak izrade:
1. Šećer s 270 ml vode stavite u lonac i miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi i konzistencija ne postane kao sirup. Ostavite sa strane da se ohladi.
2. Stavite maline i limunov sok u blender i blendajte sve dok smjesa ne postane glatka. Pomiješajte sa šećernim sirupom i stavite u posudu za zamrzavanje.
3. Zamrznite smjesu oko sat vremena, zatim je umutite pjenjačom ili vilicom da razbijete sve nastale kristale leda i vratite u zamrzivač.
4. Nastavite miješati sorbet jednom na sat tijekom četiri sata kako biste razbili kristale leda. Kad smjesa postane dovoljno čvrsta, prestanite s miješanjem.
5. Ovako obrađenu smjesu (ako vam pođe za rukom) možete čuvati u zamrzivaču do mjesec dana. Poslužite s dodatnim malinama, ako želite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....