- 500 g suhog bakalara
- 2 dcl mlijeka
- 6 češnja češnjaka
- 200 ml maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica soka limuna
- sol, papar
Kada imate sve, onda:
- Suhi bakalar potopite u mlakoj vodi 24 h prije pripreme. Bakalar držite na hladnom (iznad 20 stupnjeva) kako se ne bi pokvario te mu mijenjate vodu ujutro i navečer.
- Nakon 24 h bakalar stavite kuhati u lonac napunjen vodom. Kuhajte ga 1 – 1,5 sat.
- Očistite ga od kosti i kože te ga natrgajte na manje komade.
- Češnjak stavite kuhati u mlijeko, kuhajte 2 minute. Češnjak izvadite i ostavite da se hladi. Mlijeko također ostavite po strani, i nega ćemo koristiti za namaz.
- U blender stavite natrgane komadiće bakalara, mlijeko u kojem se kuhao češnjak, kuhani češnjak, peršin, majonezu, limunov sok pa začinite po želji (ja koristim sol i papar).
- Sve bledajte i polako doljevajt maslinovo ulje. Nastojte da vam namaz ne bude previše suh, ali pazite da nema puno ulja. Meni je ova doza idealna, vi je možete smanjiti ili nadodati još, po želji.
- Namaz prebacite u hladnjak da se ohladi i stisne, a mi idemo na izradu krekera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....