- 410 g polubijelog brašna
- 90 g Letifico brašna sikavice
- 20 g svježeg kvasca (pola kockice)
- 250 ml tople vode
- 50 ml mlijeka
- 40 g maslaca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- sjemenke suncokreta
- chia sjemenke
- sjemenke sezama
Priprema:
- Razmrvite kvasac, dodajte mu šećer, žlicu polubijelog brašna i malo tople vode. Drvenom kuhinjskom žlicom promiješajte i poklopite posudu. Ostavite da se diže na toplom nekih 10-15 minuta.
- Maslac rastopite na vatri i ostavite po strani da se ohladi.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte obje vrste brašna i sol. Dodajte im mlijeko, ostatak mlake (ne vrele) vode, otopljeni maslac i dignuti kvasac.
- Kuhinjskom žlicom sve povežite. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i zamijesite ga dok ne bude glatko. Trebat će vam 5 minuta. Dodajte malo brašna po potrebi.
- Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. U dublju padelu ulijte vodu i postavite je na dno pećnice. Neka padela isparava cijelo vrijeme dok pečete kruščiće. Pripremite lim za pečenje na koji postavite papir za pečenje.
- Tijesto podijelite na 8 većih ili 12 manjih komada. Oblikujte kuglice. Svaku kuglice premažite vodom i pospite sjemenkama.
- Kuglice tijesta posložite na lim pazeći na razmak između svake. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta da odmore.
- Pecite ih 25-30 minuta ili dok ne poprime lijepu rumenu boju.
- Pečene kruščiće zamotajte u kuhinjsku krpu dok se ne ohlade.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....