ZA PILETINU:
- 4 pileća zabatka, otkoštena bez kože
- 4 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kurkume
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 žličice soli
- 2 žličice kajenskog papra
- 2 žličice korijandera u zrnu
- 5 listova svježeg bosiljka
ZA BATAT:
- 4 batata, srednje veličine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 5 listova svježeg bosiljka
- 2 žličice dimljene paprike
ZA SALATU:
- 125 g rukole
- 100 g kravlje skute
- 5-6 sušenih rajčica
- 50 ml Letifico ulja sikavice
Prvo ćemo pripremiti piletinu:
- Pileće zabatke očistite od viška kože, operite i posušite.
- Pećnicu upalite na 190 stupnjeva.
- U vatrostalnu posudu postavite papir za pečenje. Od njega ćemo napraviti škartoc. Neka vam prelazi rubove posude.
- Piletinu posolite s obje strane i posložite na papir za pečenje.
- Premažite svaki zabatak jednom žlicom Letifico medene kreme s dodatkom kurkume, začinite kajenskim paprom i korijanderom u zrnu.
- Sve prelijte s jednom žlicom maslinovog ulja pa zatvorite papir za pečenje. Rubove također zavrnite prema gore.
- Stavite peći na 30-35 minuta.
- Pečenu piletinu izvadite iz škartoca i odmah poslužite.
Vrijeme je za zapečeni batat:
- Batat ogulite pa narežite na štapiće jednake veličine.
- U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i začine.
- Batat posložite u posudu za pečenje pa prelijte s marinadom od ulja i začina.
- Pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva.
- Pečeni batat servirajte kao prilog piletini.
Ostaje nam salata:
- Rukolu operite i ocijedite.
- Kravlju skutu dodajte rukoli, na kraju natrgajte komadiće sušene rajčice.
- Sve začinite krupnom soli i prelijte Letifico uljem sikavice.
- Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....