- 120 g maka
- 100 g šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 600 ml mlijeka
- 1/2 štapića vanilije
- 10-12 kriške brioša ili slatkog kolača
- 50 g maslaca
- 1 komad narančine i limunove kore
- 2 žličice meda
- prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Pomiješajte mak i šećer u prahu. Umutite žumanjak s šećerom.
- Zagrijte mlijeko te dodajte vaniliju, prstohvat soli, korice naranče i limuna. Pomiješajte ga s žumanjcima i pustite da se zgusnuti, ali pazite da se ne slegne.
- Izvadite komadić vanilije, koricu naranče i limuna. Premažite maslacem kalup za pečenje. Slažite slojeve od brioš kriški, na svaki sloj prelijte vrući umak od vanilije, a zatim dodajte mješavinu maka, sloj maslaca i malo meda. Nastavite sve dok se svi sastojci ne potroše. Završite s maslacem na vrhu.
- Pecite oko 25 minuta, dok se puding ne slegne i ne poprimi zlatno smeđu boju.
- Poslužite mlako, posipano sa šećerom u prahu.
- Napravite premaz od šećera na vrhu (kao kod creme bruleea) i možete ga poslužiti uz sladoled od vanilije na vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....