- 1¼ šalice oštrog brašna
- 1 žličica sode
- ½ žličice soli
- 2 jaja sobne temperature
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica maslaca
- 1 šalica šećera
- 3 žlice pirea od zrelih banana
- ½ šalice tostiranih i usitnjenih oraha
Priprema:
- Prosijte brašno, sodu i sol. Uspite u srednje veliku zdjelu i stavite na stranu. Umutite jaja i vaniliju u čaši za mjerenje tekućine i stavite na stranu. Kalup za pečenje 20 x 10 cm premažite maslacem.
- Miksajte šećer i maslac dok ne postane kremast. Potom dodajte mješavinu jaja i vanilije. Promiješajte mikserom, dodajte pire do banana.
- Silikonskom lopaticom u gornju smjesu umiješajte brašno, sodu i sol. Na kraju dodajte orahe. Stavite tijesto u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite oko 55 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Kad kruh izvadite iz pećnice, pustite ga da se hladi 5 minuta, potom ga izvadite iz kalupa. Ovaj je kruh najbolje servirati dan nakon pečenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....