- 250 g glatkog brašna
- 50 g Letifico brašna crnog kima
- 50 g Letifico brašna sikavice
- 160 g maslaca
- 250 g naribanog chedder sira ili drugog mekanog sira
- 2 žumanjka
- prstohvat soli
- papar, crvena paprika, majčina dušica, sjemenke (po želji)
Kada imate sve, onda:
- Glatkom brašnu dodajte Letifico brašno sikavice i brašno crnog kima pa im dodajte sve začine i maslac koji ste prethodno iskidali na tanke fete. Neka vam maslac bude hladan. Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- Dodajte žumanjke i zamijesite tijesto. Podijelite ga u dvije kugle, svaku zamotajte u prozirnu foliju i spremite na sat vremena u hladnjak da se stisne.
- Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, pripremite lim za pečenje tako da na njega stavite papir za pečenje.
- Tijesto izvadite iz hladnjaka. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj podlozi. Koristite kalupe po želji, neka vam promjer ne bude velik, vodite se time da vam krekeri trebaju stati u ruku.
- Krekere posložite na lim pa svaki probodite vilicom kako se ne bi napuhao u pečenju.
- Možete ih dodatno posuti sjemenkama ili začinima poput krupne soli, mljevene paprike i sl.
- Pecite ih 10 minuta, odnosno dok ne poprime lijepu rumenu boju.
- Pustite da se ohlade pa ih poslužite same ili kao kanape. Ja sam ih poslužila s namazom od bakalara.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....