- 80 dag krumpira
- 35 dag brašna
- 20 šljiva
- 10 dag krušnih mrvica
- sol i šećer
- cimet
- kiselo vrhnje
Priprema:
- Krumpir ogulite, narežite i skuhajte u blago posoljenoj vodi. Ocijedite ga i izmiksajte kao za pire pa mu polako dodajte brašno dok ne dobijete mekano tijesto.
- Razvaljajte ga kao za njoke, izrežite pa svaki komadić tijesta spljoštite, stavite na njega šljivu te oblikujte okruglice.
- Stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu.
- Kad okruglice isplivaju, kuhajte ih još minutu.
- Na malo ulja ispržite krušne mrvice pa u njih uvaljajte okruglice.
Jedite ih tople, posute cimetom i šećerom. Prema želji dodajte malo kiselog vrhnja koje ublažava slatkoću. Ukrasite cvjetovima mente.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....