Za 50 keksa:
- 50 dag oštrog brašna
- 1 paketić vanilin šećera
- 25 dag maslaca sobne temperature
- 1 paketić praška za pecivo
- 10 dag smeđeg šećera
- vode prema potrebi
- 10 dag čokolade sa 70% kakaa
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Stavite u hladnjak na dva sata.
- Razvaljajte tijesto na debljinu oko pola centimetra pa kalupićima izrezujte kekse.
- Kekse poslažite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite pet do deset minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva, odnosno dok blago ne porumene. Ohladite na rešetki.
- Na pari rastopite čokoladu, pričekajte da se malo stisne pa ukrasite prema želji.
Savjet više!
Uz ove će kekse odlično ići čaj od kamilice ili od nevena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....