- 30 dag brašna
- 10 dag kopriva
- voda
- chia sjemenke
- sol
- 30 dag ricotte (ili nekog drugog sira)
- maslinovo ulje
Priprema:
- Prvo pomiješajte suhe sastojke.
- Mlade izdanke, odnosno vrškove koprive, blanširajte pa ih dobro ocijedite, ohladite i dodajte sastojcima za tjesteninu.
- Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na jedan sat.
- Razvaljajte pa za raviole izrezujte jednake krugove, nadjenite ih sirom, namočite rubove pa preklopite i pritisnite vilicom.
- Svježi ravioli kuhaju se kratko: izvadite ih dvije-tri minute nakon što isplivaju na površinu.
- Prelijte maslinovim uljem i naribanim sirom.
Valjušci u zelenom
Od tijesta kakvo ste umijesili za zelene raviole možete napraviti i zelene šufnudlice, odnosno valjuške. Možete ih jesti s mesnim ili povrtnim umakom ili samo začinjene maslinovim uljem i nekim svježim začinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....