- 1 kg junećeg mišića
- 3 veće glavice crvenog luka
- 4 žlice slatke mljevene paprike
- 2 sušena lovorova lista
- 1 žličica sušene majčinove dušice
- svježi peršinov list
- 2 žlice Vegete
- 1 žlica krušnih mrvica
- sol i papar
Priprema:
- Luk sitno nasjeckati i pirjati poklopljen i posoljen na masnoći dok ne postane staklen.
- Kad postane staklen podliti ga sa 1 dcl vode i dinstati još 5 minuta.
- Meso očistiti od žilica i rezati na jednake kock(ic)e te ga dodati pirjanom luku i posoliti. Pustiti ga da se zatvori sa svih strana i pusti vodu, a potom podliti sa 2, 3 dcl vode, poklopiti i tako pirjati još desetak minuta.
- Za to vrijeme na sitno narezati peršinov list i češnjak te ih dodati mesu zajedno s Vegetom, mljevenom crvenom paprikom, lovorovim listom, majčinom dušicom i paprom.
- Dodati još vode kako bi meso bilo potpuno potopljeno.
- Kad zakipi, smanjiti vatru i u ekspres-loncu kuhati još 40-ak minuta, a u običnom loncu i do 2 sata.
- Pred kraj kuhanja, ako želite da saft bude malo gušći, u gulaš dodajte žlicu krušnih mrvica.
Dobro je znati!
Uz gulaš možete poslužiti kuhane njoke, tjesteninu, palentu ili okruglice od kruha, a dobro će "sjesti" i zelena ili kupus salata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....