Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Juha od buče i kadulje

Grije tijelo i dušu

1 hokaido buča
1 žlica kokosova ulja
2 crvena luka
2 režnja češnjaka
1 mrkva
lovorov list
nekoliko kapi bučina ulja
2 žlice bučinih sjemenki
10 listića kadulje
kokosovo mlijeko

Priprema:

  1. Buču ispecite ili, ako nemate vremena, samo narežite na kockice.
  2. Na kokosovom ulju ispirjajte luk i češnjak, zalijte vodom pa dodajte mrkvu narezanu na kockice ili naribanu, kockice buče i začine. Kuhajte dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).
  3. Juhu izblendajte, prema potrebi dodajte još začina i nekoliko žlica kokosova mlijeka te prokuhajte.
  4. Na suhoj tavi ili u pećnici malo prepecite bučine sjemenke.
  5. Listiće kadulje ispecite na ulju pa ih osušite na papirnatom ubrusu.
  6. Servirajte juhu toplu, s nekoliko kapi bučina ulja, bučinim sjemenkama i listićima kadulje koji će lijepo hrskati.

Linker
21. studeni 2024 21:17