Za 4 mini tortice
Biskvit:
- 2 šalice brašna
- 1/3 šalice kokosovog maslaca ili ulja
- pola šalice bademova mlijeka
- 3 žlice pšenične trave u prahu
- malo soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žlice javorova sirupa
- sok 1 limuna
Žele:
- 1 šalica jagoda
- 2 žlice javorova sirupa
- 3 žlice balzamičnog octa
Bijela krema:
- 1 slatko vrhnje
- nekoliko zrna ružičastog papra
- 10 dag bijele čokolade
- 1 bio šlag
Priprema:
- Od navedenih sastojaka mikserom umutite biskvit.
- Izlijte ga na lim i pecite 25 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.
- Za žele jagode narežite, zalijte sirupom i balzamičnim octom te lagano pirjajte dok se ne zgusne.
- Ohladite
- Za bijelu kremu skuhajte zdrobljeni papar u slatkom vrhnju.
- Procijedite, dodajte natrganu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi.
- Kad se smjesa malo ohladi, lagano umiješajte šlag.
- Iz ohlađenog biskvita okruglim kalupom izrežite četiri puta po dvije tortice.
- Prvu premažite ohlađenim želeom pa nanesite tanki sloj čokoladne kreme.
- Poklopite drugom biskvitnom torticom pa ponovno nanesite žele i na njega rasporedite jagode narezane na listiće.
- Pospite nasjeckanim pistacijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....