Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Te divne jagodice

Jagode u ružičastom papru

Pikantno i neobično

Za 4 mini tortice

Biskvit:

  • 2 šalice brašna
  • 1/3 šalice kokosovog maslaca ili ulja
  • pola šalice bademova mlijeka
  • 3 žlice pšenične trave u prahu
  • malo soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 žlice javorova sirupa
  • sok 1 limuna

Žele:

  • 1 šalica jagoda
  • 2 žlice javorova sirupa
  • 3 žlice balzamičnog octa

Bijela krema:

  • 1 slatko vrhnje
  • nekoliko zrna ružičastog papra
  • 10 dag bijele čokolade
  • 1 bio šlag

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka mikserom umutite biskvit.
  2. Izlijte ga na lim i pecite 25 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.
  3. Za žele jagode narežite, zalijte sirupom i balzamičnim octom te lagano pirjajte dok se ne zgusne.
  4. Ohladite
  5. Za bijelu kremu skuhajte zdrobljeni papar u slatkom vrhnju.
  6. Procijedite, dodajte natrganu bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otopi.
  7. Kad se smjesa malo ohladi, lagano umiješajte šlag.
  8. Iz ohlađenog biskvita okruglim kalupom izrežite četiri puta po dvije tortice.
  9. Prvu premažite ohlađenim želeom pa nanesite tanki sloj čokoladne kreme.
  10. Poklopite drugom biskvitnom torticom pa ponovno nanesite žele i na njega rasporedite jagode narezane na listiće.
  11. Pospite nasjeckanim pistacijama.

Linker
01. studeni 2024 01:15