Snimila: Berislava Picek/HANZA MEDIA
Zdrava kuhaona

Jabuke u kompotu

Za one koji vole okus i miris štrudle s jabukama ili kuhano vino!

½ kg jabuka
2 kruške
đumbirov i limunov sok
štapić cimeta i vanilije, zvjezdasti anis, klinčić, limunska trava, sjeme korijandra
smeđi šećer prema potrebi
2 l vode

Priprema:

  1. Ako nisu tretirane, jabuke nemojte guliti, nego ih s korom narežite na kockice i pokapajte limunovim sokom. Ako su bile tretirane, obavezno ih ogulite.
  2. U vodu stavite sve začine i kuhajte 20 minuta pa dodajte jabuke i kruške i kuhajte 5 minuta (mi volimo da voće nije raskuhano).

Savjet više!

Polako pijte bilo toplo ili hladno (kad sam prehlađena, odgovara mi topli kompot, inače mi je najfiniji sobne temperature, a Luciji ohlađen).

U hladnjaku ga možete držati dva dana.

Linker
20. studeni 2024 21:14