- 3 peciva za burgere
- 2 šake rukole
- 1 rajčica
- humus, po želji
Za burgere:
- 1 limenka crvenog graha, 400 g
- 1 limenka slanutka, 250 g
- 1 veća mrkva
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 25 g Letifico brašna crnog kima*
- 25 g krušnih mrvica
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- ½ žličice timijana
- 1 žličica dimljene crvene paprike
* ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept
Kada imate sve, onda:
- Mrkvu naribajte, a luk i češnjak usitnite.
- Luk prepržite na malo maslinovog ulja. Kada postane staklast dodajte mu usitnjeni češnjak i naribanu mrkvu. Pomiješajte te pržite nekoliko minuta, odnosno dok mrkva malo ne omekša.
- Grah i slanutak izvadite iz limenke, ocijedite i dodajte luku i mrkvi. Začinite sa soli, paprom, timijanom i dimljenom paprikom.
- Propirjajte nekoliko minuta pa prebacite u čistu posudu. Gnječilicom sve sastojke usitnite, zatim dodajte Letifico brašno crnog kima i krušne mrvice. Umjesto gnječilice sastojke možete usitniti i u blenderu.
- Rukama oblikujte burgere, svaki uvaljajte u brašno pa prepecite na malo maslinova ulja.
- Svaku stranu je dovoljno peći do dvije minute na srednje jakoj vatri.
- Kada su burgeri gotovi prerežite pecivo, na dno složite rukolu, na nju stavite burger i ostale priloge po želji. Ja sam jedan burger poslužila s rajčicom, a drugi s humusom.
Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....