1 žlica chia sjemenki
3 žlice heljdinih pahuljica
1 žličica sjemenki zlatnog lana
prstohvat praha vanilije (nije obavezno)
sok jedne naranče i grejpa + vode da zajedno bude 1 šalica tekućine
1 šalica sojinog jogurta
Za umak:
1 šalica bobičastog voća, zamrznutog ili svježeg
1 žlica javorovog ili agavinog sirupa
prstohvat praha vanilije (nije obavezno)
Tostirani bademi i kokos za posip (po želji)
Priprema:
- Dobro izmiješajte chia sjemenke, heljdie pahuljice i lan s tekućinom te prahom od vanilije. Ostavite preko noći da se namače na sobnoj temperaturi.
- U dobivenu smjesu ujutro dodajte 1 do 2 žlice jogurta.
- Za pripremu umaka, pirjajte bobičasto voće sa sirupom i prstohvatom vanilije dok ne postane kašasto (oko 5 minuta).
- Složite doručak u čaši: stavite umak na dno čaše, onda smjesu od heljde, zatim jogurt, još umaka i pospite bademe i kokos na vrh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....